TELAVI WINE CELLAR - T.W.C.
www.tewincel.com

... Het proeven van onze wijn is als het ontdekken van de geheimen van de wijze waarop men in Georgië door de eeuwen heen wijn heeft gemaakt, overgedragen van vader op zoon.

Telavi Wine Cellar werd tijdens de Eerste Wereldoorlog bij Telavi gesticht, een stad gelegen in het hart van de wijnstreek Kachetië.
Dit gebied is een van de belangrijkste wijnbouwgebieden van Georgië, waar men er trots op is de beste tradities van de oude wijze van wijnmaken te hebben bewaard.
Het wijnbedrijf Telavi Wine Cellar, T.W.C., begon in 1915 in het dorp Kondoli en in datzelfde jaar werden de wijngaarden beplant. Vervolgens werd de hele aanplant vernietigd tijdens de Russische Revolutie, maar later weer geheel opgebouwd door de communisten.
In 1991 werd Georgië zelfstandig en geleidelijk werden de staatsbedrijven geprivatiseerd.
Vanaf 1997 begon er voor T.W.C. een nieuw tijdperk, waarin de organisatie werd gepecfectioneerd en voorzien van een moderne uitrusting om op verantwoorde en efficiënte manier wijn te kunnen produceren.
Dit hield een totale verandering van het proces in: het bedrijf koos ervoor om gebruik te maken van de allerbeste ervaringen van internationale wijnmakers èn van de nationale, traditionele manier van het wijnmaken.

T.W.C. beplantte zijn wijngaarden zelf om een volledige controle te behouden over de kwaliteit van de druiven.
Oenologen die zich hebben onderscheiden en wijnbouwkundigen uit zowel binnen- als buitenland zijn uitgenodigd om de locale staf te trainen en waardevolle informatie met hen te delen op het gebied van nieuwe wijnbouwkundige trends.
Elke stap in het productieproces wordt gecontroleerd, vanaf het enten van de wijnstokken tot het bottelen van de wijnen. Het entingsmateriaal is gebaseerd op de beste klonen en de wijngaarden krijgen professionele zorg.
Sinds 1997 is het wijnbedrijf uitstekend uitgerust voor de modernste procédés om druiven te behandelen en wijnen te bottelen.
De apparatuur en de materialen zijn afkomstig van Europese bedrijven die het beste zijn op dit gebied.

De filosofie van T.W.C. is gebaseerd op tradities van orginele Georgische wijnboeren (marani), welke is:
"Een gewijde plaats voor iedere Georgiër is daar waar de druivenoogst wordt verzameld, waar deze wordt ontdaan van steeltjes en blaadjes en waar de druiven worden gekneusd en geperst.
Op de plaats waar het druivensap uiteindelijk wordt opgeslagen in vaten (kvevri), op die plaats wordt het druivensap werkelijk getransformeerd in een gezegende vloeistof: Georgische wijn".

De wijngaarden in Kachetië hebben de volgende appellaties (A.O.C.):
- Tsinandali, Vazisubani, Mukuzani, Akhasheni, Kindzmarauli, Kvareli en Napareuli.
Door handhaving van oude tradities en het invoeren van nieuwe technologiëen, alsmede door nauwkeurige kwaliteitscontroles in elke fase van het productieproces, is T.W.C. tot een succesvolle onderneming geworden.
De kwaliteitswijnen die T.W.C. produceert worden geconsumeerd in Rusland, Oekraïne, Estland, Letland, Litouwen, Polen, Zwitserland, Nederland, België, Duitsland, de V.S.,
Nieuw- Zeeland en Kazachstan.
Nieuwe landen zullen nog aan deze lijst worden toegevoegd.

T.W.C.- wijnen werden de laatste jaren bekroond met vele prijzen: meer dan honderd gouden en zilveren medailles en andere onderscheidingen werden er gewonnen op internationale tentoonstellingen en competities.
Deze onderscheidingen zijn het beste bewijs van het succes van de onderneming met de doelstelling om hoge kwaliteitswijnen te produceren die tegemoet komen aan de smaak van de gebruiker en als een richtlijn voor het toekomstige technologische proces.

De Georgische wijn is uniek, de druiven zijn van hoge kwaliteit en elk onderdeel van het productieproces krijgt gerichte aandacht. Op het eerste gezicht hoeft dit alles niet zo belangrijk te lijken, maar het zijn allemaal goede redenen waarom de wijnen, door Telavi Wine Cellar geproduceerd, uw favorieten zullen zijn.