TBILVINO
www.tbilvino.ge

Het wijnbedrijf Tbilvino werd gevestigd in 1962. Na de onafhankelijkheid van Georgië in 1991 is dit staatsbedrijf geleidelijk geprivatiseerd.
In 1998 heeft het huidige management het bedrijf kunnen overnemen en men had de zware taak om de mentaliteit in het bedrijf om te buigen.
Uiteindelijk is dit gelukt, dankzij radicale veranderingen die tot uitvoer zijn gebracht als onderdeel van een project dat gesteund werd door de Wereldbank, gevolgd door vruchtbare adviezen van verschillende buitenlandse wijnbedrijven.
Het uiteindelijke succes heeft er toe geleid dat de medewerkers van het bedrijf meer verantwoordelijkheidsgevoel hebben gekregen en nu over een grotere professionaliteit beschikken.
Dit alles is ten goede gekomen aan de wijnen van Tbilvino en betekent een grote kwaliteitsverbetering.

Vier kwaliteitswijnen van Tbilvino worden intussen internationaal verkocht: Khvanchkara, Mukuzani, Tsinandali en Vazisubani.
Vanwege hun goede kwaliteit hebben deze wijnen verscheidene medailles en diploma's ontvangen.
Wanneer je nauwkeurig naar het karakter, de kwaliteit en persoonlijkheid van de wijnen kijkt, zal je kunnen begrijpen hoe belangrijk erkenning is voor de mensen van Tbilvino.
Voor allen die betrokken zijn bij het creatieve productieproces, is en blijft de wijn het belangrijkste symbool van het denkproces en de werkzaamheden.

Georgiërs hebben zich eeuwenlang tegen overheersers en onderdrukkers moeten verdedigen en zijn in staat gebleken desondanks hun eigen schrift, taal en wijncultuur te handhaven.
Men wil ons doen geloven dat het succes, de prijzen en eerbewijzen die hun wijnen de laatste jaren hebben ontvangen, toekomen aan de Georgische bevolking met hun zeer oude wijncultuur, die zich traditiegetrouw in de genen van elke Georgiër bevindt. Men weet dat de oude manier van wijnmaken, de unieke en inheemse druivensoorten, heden ten dage deze uitgelezen wijnen mogelijk maken.

Betrokkenheid en nauwkeurige kwaliteitscontrole, hygiëne, professionaliteit en volledige toewijding, respect voor tradities en zoeken naar nieuwe technologieën - ziedaar de grondslag voor de ervaringen die men door de jaren heeft opgedaan en benut. ...
........ En zo is de manier waarop wij onze wijn maken: we leggen onze ziel er in .....