Theo en Elly Jansen presenteren Georgische wijn op
een wijnproeverij in december 2005


GeoDev BV is een bedrijf met grote betrokkenheid en zorg voor de klanten en met een service zoals dit alleen nog bij een klein bedrijf mogelijk is.
Elly Jansen verzorgt de contacten met de klanten in Nederland en België en met de transportonderneming, terwijl Theo Jansen zich meer met de leveranciers en de kwaliteitsbewaking bezighoudt. Hij is iedere maand in Roemenië en circa vijf keer per jaar in Georgië.
Hun wijnproeverijen vormen een essentieel onderdeel van de promotie van de Georgische en Roemeense wijn en worden regelmatig in Nederland en België gehouden.

De achtergrond van Theo Jansen is een sociaal-economische studie in Rotterdam, gevolgd door elf jaar Food marketing bij Unilever (Calvé-De Betuwe) en bijna twintig jaar in de wereld van wijn en gedistilleerd als president-directeur bij een groeiend bedrijf: Koninklijke Cooymans, Covin BV, André Kerstens, Belcolux. Deze bedrijven werden door Pernod Ricard overgenomen en Theo Jansen ging door als president-directeur van Pernod Ricard Nederland tot 1998.
In deze periode werden joint-ventures in Roemenië (Vinexport) en Georgië (Georgian Wines and Spirits Company - GWS) gesticht.
Theo Jansen was de Nederlandse vertegenwoordiger in de Europese organisaties van gedistilleerde producenten (Conféderation Européenne de Producteurs de Spiritueux - CEPS), van wijn (Féderation Internationale de Vins et Spiritueux - FIVS), van cider en vruchtenwijn (Association Internationale de producteurs de Cidre et Vins de fruits - AICV), Importersgroup en daarnaast in dezelfe periode actief in het Produktschap Wijn en Gedistilleerd en diverse andere Nederlandse producentenverenigingen.

Oost-Europa Prijs 1997
De inspanningen om de Georgische wijnsector weer tot bloei te laten komen werden in 1997 gewaardeerd met het toekennen van de Oost-Europa prijs aan Theo Jansen door de Stichting Maatschappij en Onderneming (SMO).

Ereburger van Georgië
Op 10 januari 1999 werd Theo Jansen tot ereburger van Georgië uitgeroepen bij Decreet no. 4 en sprak president Edoeard Sjevardnadze, de oorkonde overhandigend (zie foto) de woorden:
"In erkenning van zijn grote bijdrage aan de ontwikkeling van de strategisch belangrijke wijnsector voor de Georgische economie, de belangrijke rol die hij gespeeld heeft in de promotie van de Georgische wijnen van hoge kwaliteit en voor zijn genereuze liefdadigheidswerk wordt hierbij het 'Honorary Citizenship of Georgia' verleend aan Theodorus Jansen".